Вплив води на здоров’я людей і тварин
Серед природних ресурсів, від яких залежить існування людства, особливе місце належить прісній воді. На початку ХХІ століття вода стає одним із найцінніших, а прісна вода — одним з найдефіцитніших природних ресурсів. 1 мільярд 100 мільйонів (приблизно 1/6 населення світу) чоловік позбавлені доступу до безпечної води. Щороку від споживання забрудненої води хворіє 500 мільйонів людей. Приблизно 5 тисяч дітей у світі щодня вмирають від хвороб, пов’язаних з неякісною водою та поганим санітарно-гігієнічними умовами. Вчені передбачають, що до 2025 року основним захворюванням населення на планеті Земля стане вірусний гепатит, спалахи якого вже сьогодні відчуваємо через неякісну питну воду.
В Україні еколого-економічна ситуація на водних об’єктах характеризується як кризова. Водні об’єкти значно забруднюються скиданням стічних вод міст і промислових підприємств (40% скидів не відповідають вимогам). Виявлено, що з 347 річкових басейнів в Україні тільки 8% зазнали незначних екологічних змін, 9% мають задовільний стан, 40% – поганий, 26% – дуже поганий і 17% – катастрофічний стан. Через надходження забруднювачів у водних басейнах зустрічаються всі елементи таблиці Менделєєва. Останні данні моніторингу якості питної води свідчать, що кількість проб з відхиленням стандарту за санітарно-хімічними показниками становить від 13 до 15%, за бактеріологічними показниками – від 7 до 9%.
Які ж хвороби можуть виникнути в результаті надлишку або недостачі тих чи інших елементів у воді. Брак селену у воді спричиняє облисіння, надлишок заліза призводить до захворювань печінки, надлишок свинцю – підвищення кров’яного тиску, а надлишок хлору, сполучаючись з органічними речовинами, утворює канцерогени, що призводить до ракових захворювань.
Нітрати, надходячи у кров, перетворюють гемоглобін еритроцитів у метгемоглобін, створюючи цим кисневе голодування організму з тяжкими наслідками. Наукові дані свідчать, що підвищений вміст хлоридів різко знижує якість шкарлупи яєць. Пиття води з твердістю 2500мг/л небажане, а 400мг/л смертельне для деяких тварин. Підвищений вміст Са (кальцію) у воді ослаблює лікувальну дію антибіотиків, знижується рівень природної резистентності, ослаблюється ефективність вакцинацій для птиці. Вода може містити й інші токсичні речовини. Такі елементи як хром, мідь, кобальт, цинк зустрічаються у воді в невеликих кількостях та концентраціях і не накопичуються у м’ясі, молоці, яйцях. А свинець, ртуть, кадмій є потенційно небезпечними для тварин і людини і можуть накопичуватися у м’ясі молоці, яйцях в загрозливих дозах.
В нашій країні природа є важко хвора і люди без високої моралі, без екологічного мислення, приречені на смерть. Учені всього світу дійшли до висновку, що зміни хімічного складу води Землі виходять на рівень незворотних. Може статися так, що Сонячна система відрегулює процес і переведе екологічну піраміду на інший рівень, ймовірно, без наявності людини, щоб відновити баланс в історичному й галактичному часі.
Із вище написаного випливає немаловажне запитання: як уберегти себе і своїх близьких від всіх багаточисельних забруднень, які можуть потрапляти в організм з водою, особливо у тому випадку, коли ми хочемо перетворити її в лікувальну.
Наше життя, здоров’я і численні хвороби у великій мірі залежать від того, яка вода, з якою інформацією і в якій кількості рухається в наших кровоносних і лімфатичних судинах. Існує багато способів покращення якості питної води. Господарські магазини пропонують споживачеві побутові фільтри. Всі вони діляться на 4 основних види: активні – діють на забруднення води електричним струмом, ультрафіолетовими променями, озоном, магнітним полем, іонами срібла тощо; пасивні – які складаються з одного або більше реагентів, що забирають з води шкідливі домішки, окислюють їх певний період; комбіновані – які можуть містити в собі два попередніх види фільтрів; мембранні – складаються з активованого вугілля, природного цеоліту, шунгіту й інших складників.
Будь-який пасивний фільтр (що не включається в електричний струм) має короткий термін придатності і не виділяє з води зв’язаний хлор. В активних фільтрах ідеально діє сильне магнітне поле, або іони срібла. Магніт переводить структуру кальцію і магнію в стан, при якому він не відкладається на стінках кровоносних судин, підвищує енергетику води і надає воді такі властивості, які є у живій талій воді. А Нобелівський лауреат Роберт Сейнер стверджує, що, вживаючи щодня воду з іонами срібла, різко покращується робота імунної системи людини. Якщо «срібну воду» виготовляли тільки для космонавтів і підводників, то сьогодні вона стає доступна кожному з нас?
Є фільтри, які встановлені у храмі Христа Спасителя у Москві, що перетворюють просту воду на «живу». Ідеальною для людей могла бути і дистильована вода, якби вони не виводила з організму людини солі. Знаменитий доктор Брег, який відважився пройти Долиною Смерті(США), пив талу воду, але при цьому вживав сирі фрукти і овочі, які компенсували недостачу необхідних організму мікроелементів і вітамінів.
Є дуже простий спосіб одержання живої талої води і в домашніх умовах. Для цього необхідно: 1. Закип’ятити воду в скляному або емальованому посуді протягом 1-2 хвилин. 2. Різко охолодити при закритій кришці в проточній холодній воді до 20-30 градусів за Цельсієм. 3. Розлити воду в чашки, розширені вверх (можна і в фарфорові чашки). 4. Заморозити воду в холодильній камері (взимку можна заморозити воду на балконі або на дворі). 5. Після повного заморожування води чашки ставлять для повільного розморожування. 6. Головне: танення льоду здійснюється до утворення бурульки, величиною з грецький горіх. В ній містяться отруйні й шкідливі речовини. Тому її необхідно виловити ложечкою і викинути. При систематичному і тривалому (не менше 6 місяців) вживанні відчувається значне поліпшення самопочуття, покращується сон, настрій, нормалізується кров’яний тиск, підвищується працездатність. Живу талу воду (ЖТВ) п’ють, її використовують для приготування їжі, напоїв із трав і т.д.
|
Категория: Обряди, звичаї | Добавил: Adminsha (05.12.2009)
|
Просмотров: 1041
| Рейтинг: 0.0/0 |
|